Lloyds Avios credit cards

Old Dec 13, 11, 4:28 am
  #151  
 
Join Date: Sep 2007
Location: BOS
Programs: BA - Blue > Bronze > Silver > Bronze > Blue
Posts: 6,629
Originally Posted by SteveF View Post
You may be out of luck when upgrading. Amex do not pay new account bonuses when upgrading from the BA Blue to the PP and I suspect that may be standard practice.
They did when I did, this was back in 08ish though I believe.

Re- Lloyds, my cards and PINs came through this AM.

I have always auto paid off any balances I have on any credit cards and have had no other debt ever (bar my mortgage and being 40 or so overdrawn when I left uni!). I'm not a huge spender, with on average about 2,000ish a month spent on credit cards I'd guess


The limit is only 3,000 though which seems a bit stingy!
Cap'n Benj is offline  
Old Dec 13, 11, 5:19 am
  #152  
 
Join Date: Sep 2007
Location: BOS
Programs: BA - Blue > Bronze > Silver > Bronze > Blue
Posts: 6,629
I've just realised that throughout the App and set up process I have never provided an Avios number!!

What have other people done on this front?! How will I get my Avios?!
Cap'n Benj is offline  
Old Dec 13, 11, 5:21 am
  #153  
 
Join Date: Sep 2004
Location: London
Programs: BA IHG
Posts: 1,370
Originally Posted by Cap'n Benj View Post
I've just realised that throughout the App and set up process I have never provided an Avios number!!

What have other people done on this front?! How will I get my Avios?!
Presumably you were logged into your Avios account at the time, so hopefully they can tell from there.
cmcbugg is offline  
Old Dec 13, 11, 5:28 am
  #154  
 
Join Date: Sep 2007
Location: BOS
Programs: BA - Blue > Bronze > Silver > Bronze > Blue
Posts: 6,629
Originally Posted by cmcbugg View Post
Presumably you were logged into your Avios account at the time, so hopefully they can tell from there.
Nope, I didn't have one at the time
Cap'n Benj is offline  
Old Dec 13, 11, 5:38 am
  #155  
Suspended
 
Join Date: Oct 2011
Location: Her Majesty's United Kingdom
Programs: BA Gold, BA Lounge Rats, BA Audit Survivors, CW Kitchen Defender, CX Noodle Connoisseurs Club
Posts: 5,955
Originally Posted by Cap'n Benj View Post
I've just realised that throughout the App and set up process I have never provided an Avios number!!

What have other people done on this front?! How will I get my Avios?!
I queried this too, apparently they find it through your name/address, if you dont have an avios account, they create one for you.
In my case I called about a week after the card was setup and gave them my avios number and they were able to confirm that the card had been linked to that account correctly.

My first Lloyds avios arrived a couple of days ago and moved them to BAEC to look after for me. (I'm keeping 1 avios in the avios account)
PanGalactic is offline  
Old Dec 13, 11, 5:44 am
  #156  
 
Join Date: Sep 2007
Location: BOS
Programs: BA - Blue > Bronze > Silver > Bronze > Blue
Posts: 6,629
Originally Posted by PanGalactic View Post
I queried this too, apparently they find it through your name/address, if you dont have an avios account, they create one for you.
In my case I called about a week after the card was setup and gave them my avios number and they were able to confirm that the card had been linked to that account correctly.

My first Lloyds avios arrived a couple of days ago and moved them to BAEC to look after for me. (I'm keeping 1 avios in the avios account)
Cheers Pan. Did you phone Lloyds or Avios?

Im on the phone to them now (well on hold waiting for the Avios dept/ company) so I will persevere and ensure they have the number and record of the Bonus too!

Are you getting the 10 point bonus straight away?

Update- Spoke to the lovely Marjorie at Avios, who again confirmed PanGalactic's experience that they automatically connect the accounts together using your registered details and that you should get your Avios from Lloyds deposited monthly.

Seems quite hi-tech in some regards and very low in others, its all a bit of hang on and wait and see if they come in!

Last edited by Cap'n Benj; Dec 13, 11 at 6:01 am Reason: update following phone call
Cap'n Benj is offline  
Old Dec 13, 11, 6:34 am
  #157  
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,497
Originally Posted by stifle View Post
With respect, what Amex does on upgrades is of no relevance to what Lloyds TSB will do with upgrades. I agree with your answer, but not your reason
I was just voicing my opinion that what Amex does may be standard(ish) practice and that larryflyer shouldn't be too surprised or disapponted if Lloyds TSB does the same.
SteveF is offline  
Old Dec 13, 11, 6:35 am
  #158  
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,497
Has anyone managed to get around the non-working link on the Avios site yet?
SteveF is offline  
Old Dec 13, 11, 6:39 am
  #159  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Aug 2007
Location: UK
Posts: 10,707
Originally Posted by SteveF View Post
Has anyone managed to get around the non-working link on the Avios site yet?
Not for me. I have tried different computers as well.
origin is offline  
Old Dec 13, 11, 7:13 am
  #160  
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,497
Originally Posted by origin View Post
Not for me. I have tried different computers as well.
So have I. I use Firefox and that just brings up a new tab with the same page everytime so I just tried IE for a change and that brought up a "blank page" tab. At least it was something different to look at .

Edit: Just been speaking on the Avios "Live Web Chat". They are working on it, but can't give a time or date when it will be fixed. I suspect there will be a deluge of applications when it is though.

Last edited by SteveF; Dec 13, 11 at 7:49 am
SteveF is offline  
Old Dec 13, 11, 7:43 am
  #161  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Aug 2007
Location: UK
Posts: 10,707
Originally Posted by SteveF View Post
So have I. I use Firefox and that just brings up a new tab with the same page everytime so I just tried IE for a change and that brought up a "blank page" tab. At least it was something different to look at .
IE and Chrome for me, still blank page.
origin is offline  
Old Dec 13, 11, 10:19 am
  #162  
 
Join Date: Jul 2005
Programs: BAEC Gold
Posts: 63
It doesn't take that long to fix a link. I suspect they're slowing down applications before the big spending xmas shopping/sales period. Quite annoying as I'm going to the US for 3 weeks, 25 points per spent abroad would have come in handy.
miniboot is offline  
Old Dec 13, 11, 10:24 am
  #163  
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,497
Originally Posted by miniboot View Post
It doesn't take that long to fix a link. I suspect they're slowing down applications before the big spending xmas shopping/sales period. Quite annoying as I'm going to the US for 3 weeks, 25 points per spent abroad would have come in handy.
As long as they fix it before my big spending Mexican holiday in February .
SteveF is offline  
Old Dec 13, 11, 11:55 am
  #164  
FlyerTalk Evangelist
Four Seasons Contributor Badge
 
Join Date: Feb 2004
Location: London
Programs: BA, VS, HH, IHG, MB, MR
Posts: 26,073
There is still no proof that you get 25 per pound for FX spend abroad. We are waiting for a bonus to post for someone.

If it does work, I will be booking flights on foreign websites for a while!
Raffles is offline  
Old Dec 13, 11, 1:12 pm
  #165  
 
Join Date: May 2011
Posts: 202
Originally Posted by SteveF View Post
As long as they fix it before my big spending Mexican holiday in February .
It is quite clearly a delaying tactic. Firstly they claim the link is working from their end, then they admit there is an issue and state the techs should sort it out on Monday... surprise surprise it's still not working!
amit1978 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: