Upgrade requested but not on list

Old Aug 15, 2023, 4:13 am
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Dec 2009
Location: PHL / NYC / PSA-BLQ
Programs: AA PPRO, Marriott/Hilton Gold, AMX-Plat, Global Entry
Posts: 3,081
Upgrade requested but not on list

Have two flights today that the app & website show as requested (wife and I) but neither of us show on the list. Odd. Can't complain too much as we were op upped on LHR-JFK yesterday (PE->J).

Tried to call AA to get on list but call gets transferred to static.
JMN57 is online now  
Old Aug 15, 2023, 6:22 am
  #2  
 
Join Date: Jan 2002
Location: DCA/IAD/WAS
Programs: MAR AMB, WOH Explorist, AA EXP, UA 2P
Posts: 2,129
If it's a domestic flight, go to a kiosk at the airport and request an upgrade again there and/ask an agent to readd you. I've seen this happen when I do a SDC and either of those options gets you showing in your original position at the gate/app.
iadisgreat is offline  
Old Aug 15, 2023, 7:06 am
  #3  
 
Join Date: Feb 2022
Programs: AA EXP; SQ Gold
Posts: 123
Originally Posted by JMN57
Have two flights today that the app & website show as requested (wife and I) but neither of us show on the list. Odd. Can't complain too much as we were op upped on LHR-JFK yesterday (PE->J).

Tried to call AA to get on list but call gets transferred to static.
I assume you're checked in already? If you're not checked in, you won't appear, but then again, not sure how you'd see the list without checking in.
npretnar is offline  
Old Aug 15, 2023, 8:04 am
  #4  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Nov 2003
Location: Wesley Chapel, FL
Programs: American Airlines
Posts: 29,477
If it's T-4 hours it's under airport control and you must go to airport gate agent.
enviroian is online now  
Old Aug 15, 2023, 9:15 am
  #5  
Used to be 'g_leyser'
 
Join Date: Jul 2002
Location: Brandon Johnson International Airport (expect delays)
Programs: AA PlatPro, HH Gold, Bonvoy Gold, IHG Plat, Reno Air MEGA Platinum
Posts: 10,001
Originally Posted by npretnar
I assume you're checked in already? If you're not checked in, you won't appear, but then again, not sure how you'd see the list without checking in.
If flight is within 12 hours of departure you can see the list on the app without being checked in.
ConstellationClass likes this.
aisleorwindow is offline  
Old Aug 15, 2023, 11:00 am
  #6  
Suspended
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 2,094
Originally Posted by aisleorwindow
If flight is within 12 hours of departure you can see the list on the app without being checked in.
Yes but you wont necessarily appear in the upgrade list if you havent checked in, even if you have been added to it.

Once you check in, youll automatically appear on it.
TheDudeAbides and Antarius like this.
WeekendTraveler is offline  
Old Aug 15, 2023, 11:52 am
  #7  
Used to be 'g_leyser'
 
Join Date: Jul 2002
Location: Brandon Johnson International Airport (expect delays)
Programs: AA PlatPro, HH Gold, Bonvoy Gold, IHG Plat, Reno Air MEGA Platinum
Posts: 10,001
Originally Posted by WeekendTraveler
Yes but you wont necessarily appear in the upgrade list if you havent checked in, even if you have been added to it.

Once you check in, youll automatically appear on it.
Right, my comment was in response to the last bit: "not sure how you'd see the list without checking in."
aisleorwindow is offline  
Old Aug 15, 2023, 3:45 pm
  #8  
 
Join Date: Apr 2019
Location: MCO-TPA
Programs: AA EXP, UA, B6, DL, Bonvoy Titanium & Lifetime Platinum, Hilton, National
Posts: 193
Originally Posted by iadisgreat
If it's a domestic flight, go to a kiosk at the airport and request an upgrade again there and/ask an agent to readd you. I've seen this happen when I do a SDC and either of those options gets you showing in your original position at the gate/app.
Its happened to me quite a few times during irrops or sdc even when checked-in. Even EXP line seems to have trouble getting it fixed. Most consistent success has been with AC AAngels. Some kind of IT glitch.
TBRIC is offline  
Old Aug 15, 2023, 5:30 pm
  #9  
 
Join Date: Jan 2002
Location: DCA/IAD/WAS
Programs: MAR AMB, WOH Explorist, AA EXP, UA 2P
Posts: 2,129
Originally Posted by TBRIC
Its happened to me quite a few times during irrops or sdc even when checked-in. Even EXP line seems to have trouble getting it fixed. Most consistent success has been with AC AAngels. Some kind of IT glitch.
Usually if you go to the kiosk after changing (or an agent as you said) and request an upgrade again it fixes itself.
iadisgreat is offline  
Old Aug 15, 2023, 5:50 pm
  #10  
 
Join Date: Feb 2003
Location: Washington, DC
Programs: AA Executive Platinum/Million Miler, Marriott Titanium Elite-Lifetime, Hilton Gold
Posts: 3,117
Originally Posted by npretnar
I assume you're checked in already? If you're not checked in, you won't appear, but then again, not sure how you'd see the list without checking in.
Anyone, whether on the flight or not, can see the waitlist 12 hours before departure.
USFlyerUS is offline  
Old Aug 15, 2023, 5:53 pm
  #11  
S80
 
Join Date: Jul 2021
Location: ORD/LHR
Programs: AA EXP, UA 1K, 1MM, Hilton Diamond
Posts: 1,083
Originally Posted by TBRIC
Its happened to me quite a few times during irrops or sdc even when checked-in. Even EXP line seems to have trouble getting it fixed. Most consistent success has been with AC AAngels. Some kind of IT glitch.
It happens to me all the time, without any irops or sdcs, most frequently on the return portion of my itinerary.

GA's have always been able to add me to the list with just a couple of keystrokes, just make sure to do it before agent assist runs at 45 minutes before departure.
S80 is offline  
Old Aug 15, 2023, 6:54 pm
  #12  
Suspended
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 2,094
Originally Posted by aisleorwindow
Right, my comment was in response to the last bit: "not sure how you'd see the list without checking in."
You are correct.
aisleorwindow likes this.
WeekendTraveler is offline  
Old Aug 22, 2023, 1:55 pm
  #13  
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 124
Originally Posted by USFlyerUS
Anyone, whether on the flight or not, can see the waitlist 12 hours before departure.
I thought it was 8 hours?
ConstellationClass is offline  
Old Aug 22, 2023, 1:58 pm
  #14  
S80
 
Join Date: Jul 2021
Location: ORD/LHR
Programs: AA EXP, UA 1K, 1MM, Hilton Diamond
Posts: 1,083
Originally Posted by ConstellationClass
I thought it was 8 hours?
From my experience, it appears to be 8 hours if you're not on the flight, but 12 hours if you are.
ConstellationClass likes this.
S80 is offline  
Old Aug 23, 2023, 9:23 am
  #15  
 
Join Date: Aug 2017
Programs: AA PLT, IHG Spire
Posts: 545
On a side note, are any of the kiosks actually operational anymore? I know the last time coulpe times I was in CLT all the kiosks had a QR code on them prompting you to use the AA app.
MathMusic is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

This site is owned, operated, and maintained by MH Sub I, LLC dba Internet Brands. Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Designated trademarks are the property of their respective owners.