Can I use Alaska miles to upgrade?

 
Old May 16, 08, 9:12 am
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Nov 2003
Location: portland, OR
Posts: 29
Can I use Alaska miles to upgrade?

I just moved over to AA from United 1K, and am trying to come up to speed on the programs. I am traveling to Ireland on American next week, which will complete my Platinum challenge. I'd like to try to upgrade my seat, but I don't have any AA miles. I do have Alaska miles though. Is there anyway to use those to upgrade? Or can I change them into AA miles somehow?

Thanks in advance!

Last edited by mjmock8; May 16, 08 at 9:20 am
mjmock8 is offline  
Old May 16, 08, 9:19 am
  #2  
Moderator, OneWorld
 
Join Date: Feb 2002
Location: SEA
Programs: RAA RIP; AA ExEXP
Posts: 10,230
Originally Posted by mjmock8 View Post
I just moved over to AA from United 1K, and am trying to come up to speed on the programs. I am traveling to Ireland on Air Lingus next week, which will complete my Platinum challenge. I'd like to try to upgrade my seat, but I don't have any AA miles. I do have Alaska miles though. Is there anyway to use those to upgrade? Or can I change them into AA miles somehow?

Thanks in advance!
No, you can't use Alaska miles. And it doesn't matter because you can't use AA miles to upgrade on Aer Lingus anyway. As for completing the Plat Challenge on the Ireland flight, you're aware presumably that it will only count if you're using the AA flight number on the EI flight, right?
Gardyloo is offline  
Old May 16, 08, 9:53 am
  #3  
 
Join Date: Mar 2004
Location: Wenatchee, WA
Programs: Lifetime AA Gold-1MM
Posts: 4,909
The only way I know of for you to convert AS miles to AA miles is through points.com, but you will lose most of the value in the process. As was pointed out in the previous post, AA miles won't get you an upgrade on your flight anyway.
BLI-Flyer is offline  
Old May 16, 08, 11:08 am
  #4  
 
Join Date: Sep 2006
Location: FAT, LHR
Posts: 6,558
Originally Posted by Gardyloo View Post
No, you can't use Alaska miles. And it doesn't matter because you can't use AA miles to upgrade on Aer Lingus anyway. As for completing the Plat Challenge on the Ireland flight, you're aware presumably that it will only count if you're using the AA flight number on the EI flight, right?
i think he said he was on AA? there are direct flights from ORD if he's doing that? get ur post s up and go to CC and try to get some eVIP's
chanp is offline  
Old May 16, 08, 1:20 pm
  #5  
Moderator, OneWorld
 
Join Date: Feb 2002
Location: SEA
Programs: RAA RIP; AA ExEXP
Posts: 10,230
Originally Posted by chanp View Post
i think he said he was on AA? there are direct flights from ORD if he's doing that? get ur post s up and go to CC and try to get some eVIP's
(S)he said (s)he was on EI, then edited the post to say AA.
Gardyloo is offline  

Thread Tools
Search this Thread