Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Discontinued Programs/Partners > airberlin | topbonus
Reload this Page >

How to update my FF# on an existing booking?

How to update my FF# on an existing booking?

Old Mar 28, 17, 5:53 am
  #1  
Original Poster
Marriott 5+ BadgeIHG Contributor Badge
 
Join Date: Jun 2011
Location: Lausanne, Switzerland
Programs: AB*S, SPG Plat, MR Plat, IHR Gold, Accor Plat
Posts: 915
Question How to update my FF# on an existing booking?

I have a booking on AB in April. I initially put in my BA FF# (no status) but now wants to change it to AB (Silver) for a free checked bag (I'm booked on Economy Light). Can't see this option anywhere under "My Bookings".
enelym1978 is offline  
Old Mar 28, 17, 6:18 am
  #2  
Original Member
 
Join Date: May 1998
Location: New York, NY, USA
Programs: AA 2MM, Bonvoy LTT
Posts: 11,501
You gotta call.
seawolf is offline  
Old Mar 28, 17, 6:52 am
  #3  
 
Join Date: May 2009
Posts: 104
I believe there's a way to change it via Finnair's website, but I don't remember the details. Try googling it and see if it comes up.
s4popo is offline  
Old Mar 28, 17, 7:02 am
  #4  
Original Poster
Marriott 5+ BadgeIHG Contributor Badge
 
Join Date: Jun 2011
Location: Lausanne, Switzerland
Programs: AB*S, SPG Plat, MR Plat, IHR Gold, Accor Plat
Posts: 915
Originally Posted by s4popo View Post
I believe there's a way to change it via Finnair's website, but I don't remember the details. Try googling it and see if it comes up.
Perfect that worked, thanks! Funny how other airlines allow you to do what your own doesn't.... same with Air China when I had to go through LOT to see my booking lol
enelym1978 is offline  
Old Mar 28, 17, 10:04 am
  #5  
Original Member
 
Join Date: May 1998
Location: New York, NY, USA
Programs: AA 2MM, Bonvoy LTT
Posts: 11,501
Originally Posted by s4popo View Post
I believe there's a way to change it via Finnair's website, but I don't remember the details. Try googling it and see if it comes up.
It actually doesn't really work. I book AB using Avios all the time. BA number is attached when booking is made. I use Finnair or Qatar website to change to AA where I'm OWS. When I check in, boarding pass itself will still show BA number and no priority status. You have to call AB ahead of time or have check-in agent manually remove the BA#. Finnair/Qatar website merely appends the new FFP number on the booking but does not remove the original one.
seawolf is offline  
Old Mar 28, 17, 10:35 am
  #6  
 
Join Date: Dec 2014
Location: HEL
Programs: AY+Gold, TK Elite (*G)
Posts: 419
Originally Posted by seawolf View Post
It actually doesn't really work. I book AB using Avios all the time. BA number is attached when booking is made. I use Finnair or Qatar website to change to AA where I'm OWS. When I check in, boarding pass itself will still show BA number and no priority status. You have to call AB ahead of time or have check-in agent manually remove the BA#. Finnair/Qatar website merely appends the new FFP number on the booking but does not remove the original one.
If you just add new FF without removing old one on Finnair website, it will keep both. You should first remove BA number on finnair site and then add your AA number.
lento is offline  
Old Mar 28, 17, 11:35 am
  #7  
Original Member
 
Join Date: May 1998
Location: New York, NY, USA
Programs: AA 2MM, Bonvoy LTT
Posts: 11,501
I don't see an option to remove prior FF number in Finnair manage booking website.
seawolf is offline  
Old Mar 28, 17, 11:46 am
  #8  
 
Join Date: Dec 2014
Location: HEL
Programs: AY+Gold, TK Elite (*G)
Posts: 419
I donot have existing booking to check but IIRC you can go to update FF number and then on the list of FF programmes there should be an option to select " none" or "select" or something like that. After selecting that and saving will remove your FF number. You can check with My Flights App to see if it is removed or not.

Last edited by lento; Mar 28, 17 at 12:00 pm
lento is offline  
Old Mar 28, 17, 12:59 pm
  #9  
Original Member
 
Join Date: May 1998
Location: New York, NY, USA
Programs: AA 2MM, Bonvoy LTT
Posts: 11,501
Thanks for the tip.

You have to login to Finnair Manage Booking -> Update Your Details. Under Frequent flyer information, select Select form the drop down and clear out the existing value. Hit Continue to save. This should clear out the current FFP.

Go the airberlin manage booking to confirm no FFP.

Go back to Finnair to add desired FFP.

Go the airberlin manage booking to confirm new FFP.
seawolf is offline  
Old Mar 29, 17, 12:49 am
  #10  
Original Poster
Marriott 5+ BadgeIHG Contributor Badge
 
Join Date: Jun 2011
Location: Lausanne, Switzerland
Programs: AB*S, SPG Plat, MR Plat, IHR Gold, Accor Plat
Posts: 915
Well I just went onto Finnair "Manage my bookings" link and updated my FF# on my AB booking. It accepted it. A few minutes later I went onto AB's website and checked my booking and it now shows my TopBonus number with indication that I get a free checked item and managed to select a free seat as well.

I find their website a bit weird though, I selected my free seat and still have to go through entering payment details before I can confirm the free seat....
enelym1978 is offline  
Old Mar 29, 17, 2:33 am
  #11  
 
Join Date: Dec 2014
Location: HEL
Programs: AY+Gold, TK Elite (*G)
Posts: 419
Originally Posted by enelym1978 View Post
I find their website a bit weird though, I selected my free seat and still have to go through entering payment details before I can confirm the free seat....
Yes they have excellent IT
If you don't want to put your CC there, their call center can assign you your free seat.
lento is offline  
Old Apr 10, 18, 2:49 pm
  #12  
 
Join Date: Aug 2013
Location: Taiwan
Programs: IHG Plat Ambassador, Marriott Platinum Premier, Hilton Gold, AccorHotels Silver, oneworld Sapphire
Posts: 1,079
There is no way currently to add topbonus number to non-JAL flight online, right?
barracuda93 is offline  

Thread Tools
Search this Thread