Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > Air Canada | Aeroplan
Reload this Page >

aircanada.com/aeroplan.com - Experiences/Complaints/Issues

aircanada.com/aeroplan.com - Experiences/Complaints/Issues

Old May 2, 2015, 8:49 pm
  #796  
 
Join Date: Feb 2005
Location: Toronto (YYZ)
Posts: 6,279
Yeap, every single search comes up with no results but avail. calendar populates with days that show availability. Selected other dates and same thing over and over.
imverge is offline  
Old May 3, 2015, 8:05 am
  #797  
 
Join Date: Nov 2014
Location: YYG
Programs: Aeroplan 50K, Club Accor Gold
Posts: 441
I just noticed that if the calendar shows availability but the seach for flights shows nothing, it could be because there's only availability in Business class.
islandcub1 is offline  
Old May 3, 2015, 9:02 am
  #798  
 
Join Date: Apr 2007
Location: Toronto, Ont., Canada
Programs: Aeroplan; Marriott Platinum; IHG Platinum; Best Western Diamond
Posts: 2,183
AE IT is really messed up. I's been quite a few days.
yscleo is offline  
Old May 3, 2015, 11:43 am
  #799  
 
Join Date: Feb 2005
Programs: AC, BA, DL, AA, JL
Posts: 436
The Aeroplan availability calendar suggests many flight options are available for a route that's of interest to me, but I can't actually pull up a single flight in any class. Epic fail.
Maclock is offline  
Old May 3, 2015, 3:34 pm
  #800  
A FlyerTalk Posting Legend
 
Join Date: Sep 2012
Location: SFO
Programs: AC SE MM, BA Gold, SQ Silver, Bonvoy Tit LTG, Hyatt Glob, HH Diamond
Posts: 44,542
Do a one-way search and it will work.
canadiancow is online now  
Old May 3, 2015, 4:24 pm
  #801  
A FlyerTalk Posting Legend
 
Join Date: Sep 2012
Location: SFO
Programs: AC SE MM, BA Gold, SQ Silver, Bonvoy Tit LTG, Hyatt Glob, HH Diamond
Posts: 44,542
Originally Posted by canadiancow
Do a one-way search and it will work.
Oh and would you look at that. North America to Europe flights are now "not eligible for a One-Way Reward".
canadiancow is online now  
Old May 3, 2015, 11:45 pm
  #802  
 
Join Date: Dec 2010
Location: Singapore
Programs: BW Diamond, SPG Gold, HHonors Gold, Priority Club Plat Ambassador, Club Carlson Gold, M&C Gold
Posts: 313
I know the websites search engine is messed up.

But will calling in help? Will the agents be able to pull up the flights and see availability ( that we can see on UNITED / ANA etc. ) ? Or are their systems just as messed up?
planetshakers is offline  
Old May 4, 2015, 8:21 am
  #803  
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 90
is aeroplan ever going to fix the website??
fumo is offline  
Old May 4, 2015, 9:18 am
  #804  
 
Join Date: Jan 2015
Location: YYZ
Programs: Aeroplan
Posts: 171
Originally Posted by planetshakers
I know the websites search engine is messed up.

But will calling in help? Will the agents be able to pull up the flights and see availability ( that we can see on UNITED / ANA etc. ) ? Or are their systems just as messed up?
From what other people have said yes calling in works because it's their website that is acting up, not their booking systems. That said i personally haven't found the ANA tool at all useful since the "update".

If you try to view the flights as one-way instead of a round trip you'll have better results show up (depending on the route i guess).
abari is offline  
Old May 4, 2015, 9:24 am
  #805  
 
Join Date: Jan 2015
Location: YQB
Programs: AC SE100K-1MM, Bonvoy Gold, HHonors Diamond, VIA Premier, NEXUS/GE
Posts: 817
Originally Posted by fumo
is aeroplan ever going to fix the website??
I'm sure they try/do but I think that when they fix one thing, another stops working
DNAwizard is offline  
Old May 4, 2015, 11:46 am
  #806  
 
Join Date: Apr 2007
Location: Toronto, Ont., Canada
Programs: Aeroplan; Marriott Platinum; IHG Platinum; Best Western Diamond
Posts: 2,183
Originally Posted by fumo
is aeroplan ever going to fix the website??
It's their new money making strategy. Don't fix the mess in their IT dept.

Get everyone so frustrated so nobody can book online. People trying to book, give up in disgust. They win. For those suckers that call in to book, they charge you, they win.
yscleo is offline  
Old May 5, 2015, 8:07 am
  #807  
 
Join Date: Apr 2014
Location: HKG, KUL
Programs: MH, CX Marco Polo Silver
Posts: 179
Now I am really pissed off by this mess. I have been trying to book an Intra-Asia flight for past five days now, it is all yellow but nothing available. I am planning my honeymoon right now and this nonsense really drives me nuts.

Does it come to a point that AE is doing false advertisement and entitled to a class-action lawsuit for them to unable to redeem the service they promised? Any lawyer on the forum?
allanyong is offline  
Old May 5, 2015, 8:51 am
  #808  
Suspended
 
Join Date: Jun 2009
Location: YYZ
Programs: AC E50K (*G) WS Gold | SPG/Fairmont Plat Hilton/Hyatt Diamond Marriott Silver | National Exec Elite
Posts: 19,284
A few of us were trying to setup a Do on BR to tpe last night. Round trip BR fares are not showing on Aeroplan. However, one ways still show up. That surprised me as I don't usually follow this thread. Another data point fwiw
superangrypenguin is offline  
Old May 5, 2015, 8:56 am
  #809  
 
Join Date: Oct 2009
Location: YUL
Programs: AC SE (*A Gold), Bonvoy Platinum Elite, Hilton Gold, Amex Platinum / AP Reserve, NEXUS, Global Entry
Posts: 5,700
Originally Posted by allanyong
Now I am really pissed off by this mess. I have been trying to book an Intra-Asia flight for past five days now, it is all yellow but nothing available. I am planning my honeymoon right now and this nonsense really drives me nuts.
The availability calendar is completely and utterly useless, and I made a point of mentioning that in the survey AE asked me to fill out after my latest redemption yesterday. Not that they'll care about what I have to say...
ffsim is offline  
Old May 5, 2015, 11:28 am
  #810  
 
Join Date: Oct 2010
Location: YYZ
Programs: A3*G AC*nobody TK*nobody
Posts: 1,967
Question

Is international travel under 24hrs transit doesn't count as stopover?


Called AP, trying to book a YYZ-IST-xxx. On AP website it's 60k. Except it is very late arrival to xxx (@2300). So I decided to pay $30 to call AP and ask for later flight out of IST

AP agent said because I 'stopped' in IST overnight hence 75k is required. But I said it is less than 24hrs, and she won't budge.

All taxes are the same as I book on AP.com Except she wants 15k more because now IST is the furthest point. I said, if I book online, it is a 4+hrs layover, and what she get for me is a 22hrs layover, both cases are under 24hrs, and shouldn't make a different.

Am I wrong?
Away from YYZ is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

This site is owned, operated, and maintained by MH Sub I, LLC dba Internet Brands. Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Designated trademarks are the property of their respective owners.