Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > Air Canada | Aeroplan
Reload this Page >

The Newly Redesigned Air Canada Mobile App (Fall 2019)

Old Oct 28, 2019, 2:48 pm
FlyerTalk Forums Expert How-Tos and Guides
Last edit by: codfather

Print Wikipost

The Newly Redesigned Air Canada Mobile App (Fall 2019)

Old Nov 7, 2019, 8:27 pm
  #46  
A FlyerTalk Posting Legend
 
Join Date: Sep 2012
Location: SFO
Programs: AC SE MM, BA Gold, SQ Silver, Bonvoy Tit LTG, Hyatt Glob, HH Diamond
Posts: 44,491
Sorry I was at an event. But yes, I cleared data to remove 3GB of logs, then signed in, and 18 bookings are present. Much better than before.
canadiancow is online now  
Old Nov 7, 2019, 8:45 pm
  #47  
Original Poster
 
Join Date: Feb 2018
Programs: Marriott Bonvoy Platinum Elite & Aeroplan 50K
Posts: 1,725
Originally Posted by marchelli
I was able to log into aeroplan, but still not altitude card.
I was just going to mention this...

Ugh, I just want them to give us a card back! Once we get it in our mobile wallet it will stay there!
codfather is offline  
Old Nov 8, 2019, 10:43 am
  #48  
A FlyerTalk Posting Legend
 
Join Date: Sep 2012
Location: SFO
Programs: AC SE MM, BA Gold, SQ Silver, Bonvoy Tit LTG, Hyatt Glob, HH Diamond
Posts: 44,491
The card will come in a future update.
canadiancow is online now  
Old Nov 8, 2019, 11:30 am
  #49  
ecc
 
Join Date: Jul 2019
Location: YFC
Programs: Air Canada/Aeroplan E50K, Mariott Gold Elite, Hotels.com Gold, Best Western Diamond Select,
Posts: 288
Ran into a fun couple of bugs:
1. Won't let me retrieve bookings or connect to Aeroplan on my home network where I block
trackers network wide via DNS (similar to the issue with logging in to AC.com/aeroplan.com)
Works on cell net/VPN
On my end, have no plan to change the blocking list.
Fun fact, this also happens with my Roomba.
2. On a VPN, cleared data and cache, logged into aeroplan, it didn't pull the flights I have (I assume it's due to AC for business), closed the app, and it consistently crashed on startup. Yay. Wiped cache and cleard data, started up the app, logged into aeroplan and added an itinerary manually. Works like a charm.
ecc is offline  
Old Nov 8, 2019, 11:35 am
  #50  
Suspended
 
Join Date: Sep 2014
Programs: AC SE100K-1MM, NH, DL, AA, BA, Global Entry/Nexus, APEC..
Posts: 18,877
Originally Posted by ecc
.....Fun fact, this also happens with my Roomba........
I find the thought of your Roomba being able to pull up Aeroplan bookings to be highly amusing.
codfather likes this.
24left is offline  
Old Nov 8, 2019, 12:03 pm
  #51  
Original Poster
 
Join Date: Feb 2018
Programs: Marriott Bonvoy Platinum Elite & Aeroplan 50K
Posts: 1,725
Originally Posted by canadiancow
The card will come in a future update.
Good to know. Thanks Cow! Hopefully it is soon.
codfather is offline  
Old Nov 8, 2019, 12:07 pm
  #52  
 
Join Date: Aug 2013
Location: YVR - MILLS Waypoint (It's the third house on the left)
Programs: AC*SE100K, wood level status in various other programs
Posts: 6,258
Originally Posted by 24left
I find the thought of your Roomba being able to pull up Aeroplan bookings to be highly amusing.
And what cabin class does your Roomba normally fly in?

I heard something distinctly making periodic Roomba like noises on an overnight TATL recently.
Bohemian1 is online now  
Old Nov 8, 2019, 12:12 pm
  #53  
 
Join Date: Apr 2011
Location: YYC
Programs: AC E75K, spouse E75K (MM), National Emerald, various hotel programs
Posts: 372
Originally Posted by Bohemian1
And what cabin class does your Roomba normally fly in?

I heard something distinctly making periodic Roomba like noises on an overnight TATL recently.
Given the lack of general cleanliness of AC planes, perhaps a Roomba might be part of the solution.
Bohemian1, 24left and ecc like this.
YYC traveler is offline  
Old Nov 8, 2019, 1:25 pm
  #54  
ecc
 
Join Date: Jul 2019
Location: YFC
Programs: Air Canada/Aeroplan E50K, Mariott Gold Elite, Hotels.com Gold, Best Western Diamond Select,
Posts: 288
Originally Posted by Bohemian1
And what cabin class does your Roomba normally fly in?

I heard something distinctly making periodic Roomba like noises on an overnight TATL recently.
Based on how much it cost, P fare in J 😛 but worth it to have the automatic dustbin cleanup, as I have allergies.

Really annoying that AC and in this case iRobot feel they can just collect data wholesale. It doesn't even need a cloud connection to function, as I've disabled the saved maps. Same thing with AC, let me login without tracking, or at least let me opt out. (Though as a European citizen, it would probably have to be opt in under the GDPR, which is better.)
ecc is offline  
Old Nov 8, 2019, 3:52 pm
  #55  
 
Join Date: Feb 2019
Location: ARN
Programs: AC, SK, Marriott
Posts: 1,169
How do you remove old boarding passes in the beta Android app? I have some that are a month old which wouldn't be an issue if they were sorted better.
TechnoTourist is offline  
Old Nov 8, 2019, 3:57 pm
  #56  
A FlyerTalk Posting Legend
 
Join Date: Sep 2012
Location: SFO
Programs: AC SE MM, BA Gold, SQ Silver, Bonvoy Tit LTG, Hyatt Glob, HH Diamond
Posts: 44,491
Originally Posted by TechnoTourist
How do you remove old boarding passes in the beta Android app? I have some that are a month old which wouldn't be an issue if they were sorted better.
I think you have to remove the old booking entirely. I submitted that feedback a while ago.
canadiancow is online now  
Old Nov 8, 2019, 4:32 pm
  #57  
 
Join Date: Feb 2019
Location: ARN
Programs: AC, SK, Marriott
Posts: 1,169
Hmm, the trips are gone but the boarding passes remain. I guess I'll just clear the app data after these flights to clear it out.
TechnoTourist is offline  
Old Nov 8, 2019, 4:36 pm
  #58  
 
Join Date: Jun 2016
Location: ORD
Programs: AC 50K, Bonvoy Tit, UA Silver
Posts: 247
If you hit More at the bottom right of a boarding pass you can remove it.
lewis_m is offline  
Old Nov 8, 2019, 5:37 pm
  #59  
 
Join Date: Feb 2019
Location: ARN
Programs: AC, SK, Marriott
Posts: 1,169
I didn't have any option to delete under more. An update was available in the play store and sure enough there is a remove pass option now.

There is also an Aeroplan tab now and all my upcoming flights are listed after I logged in. v5.0.0 (1911062102)
canadiancow likes this.
TechnoTourist is offline  
Old Nov 14, 2019, 3:30 pm
  #60  
 
Join Date: Apr 2011
Location: YYC
Programs: AC E75K, spouse E75K (MM), National Emerald, various hotel programs
Posts: 372
According to the Apple App Store it has been offically released as version 5.0, see https://apps.apple.com/ca/app/air-canada/id326459697

5.0

Nov 14, 2019
The all new Air Canada app has arrived! See our App Store description to learn more about what's new.


Please note: Your bookings, tracked flights, and boarding passes from earlier versions of the app will not be migrated into the new app.


The App Store on my phone is offering this as an update to my current version. Generally I like living on the bleed edge and updating as soon as possible. Based on past experience with the Air Canada app, I'm waiting on this update.
YYC traveler is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

This site is owned, operated, and maintained by MH Sub I, LLC dba Internet Brands. Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Designated trademarks are the property of their respective owners.