AQD not posting

    Hide Wikipost
Old May 28, 19, 7:30 am   -   Wikipost
Please read: This is a community-maintained wiki post containing the most important information from this thread. You may edit the Wiki once you have been on FT for 90 days and have made 90 posts.
 
Last edit by: tcook052
Wiki Link
Print Wikipost

Old Dec 18, 18, 7:25 pm
  #226  
 
Join Date: Feb 2015
Location: YYC
Programs: AC SE100K, WS Gold, BA Silver, Marriott/Accor Platinum, Hilton/Radisson/NH Gold
Posts: 6,005
Originally Posted by canadiancow View Post
How long are people finding it takes these days?
My December 6th flight posted very quickly, probably less than a week (I would say historically 8 days is fairly typical).

Originally Posted by WaytoomuchEurope View Post
I actually wonder if they are doing a fix so that AQD doesn't have to show up as a separate line in the transactions as it has the last couple of weeks. When on a Comfort/Latitude/PY/J booking it means 3 separate lines per segment which is a bit much.
I would love to see that because I agree on how annoying that is. But AQD going to zero happens often without them fixing it, so I don't know that there's any relationship between those two things.
Adam Smith is offline  
Old Dec 19, 18, 7:17 am
  #227  
 
Join Date: Jun 2011
Location: YYZ
Programs: AC SE100K MM
Posts: 554
I crossed the line a long time ago. Still no selections. Getting worried now.
Cozmo456 is offline  
Old Dec 19, 18, 7:21 am
  #228  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Sep 2014
Programs: AC SE100K, 1MM, NH, DL, AA, GE/Nexus, APEC..
Posts: 15,925
Originally Posted by Cozmo456 View Post
I crossed the line a long time ago. Still no selections. Getting worried now.
@Cozmo456
I've read your posts on the issue of AQD and other things not posting in a timely manner. I was really disappointed that you had the experience of your MM not posting for so long. Others here also have issues with AQM or AQD posting, or MM showing up on the Altitude page and therefore on BPs.

It might be worth putting all this in an email or similar to AC and ask them if there is a problem somewhere that is causing all of these delays.

My personal experience for AQM is there seem to be 2 posting windows and of course, partner airlines post before AC's own flights do. Baffling. I often feel AQD is being posted manually. I don't know why it doesn't appear when the AQM does and I've had more issues with AQD not being correct than AQM, which I can't understand since the ticket clearly shows the base fare plus YQ and it should match ....in theory
24left is offline  
Old Dec 19, 18, 7:24 am
  #229  
 
Join Date: Feb 2013
Location: YEG
Programs: AC: Ac*A, , Nexus: Expired
Posts: 1,447
I tweeted to AC Altitude this morning to find out when the glitch with AQD will be resolved. Will update here as it becomes available.
danapop is offline  
Old Dec 19, 18, 7:45 am
  #230  
 
Join Date: Feb 2013
Location: YEG
Programs: AC: Ac*A, , Nexus: Expired
Posts: 1,447
First Response



Then they private messaged me:




LOL
danapop is offline  
Old Dec 19, 18, 7:51 am
  #231  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Sep 2014
Programs: AC SE100K, 1MM, NH, DL, AA, GE/Nexus, APEC..
Posts: 15,925
Originally Posted by danapop View Post
First Response
.....
Then they private messaged me:
.....
LOL
And your private message is not longer private, lol. I love that concept.
Bohemian1 likes this.
24left is offline  
Old Dec 19, 18, 7:56 am
  #232  
 
Join Date: Feb 2013
Location: YEG
Programs: AC: Ac*A, , Nexus: Expired
Posts: 1,447
Originally Posted by 24left View Post
And your private message is not longer private, lol. I love that concept.
I don't know why AC would even send that in a DM. There is nothing confidential. They should have just responded with that publicly in the first place?
danapop is offline  
Old Dec 19, 18, 10:18 am
  #233  
 
Join Date: Aug 2012
Programs: AC Altitude E50K (*G), NEXUS
Posts: 4,147
The AQD is powered by an abacus that is glued to the back of a large tortoise, and when the tortoise has to go to the vet, the numbers go to zero. It is not AC's fault that the tortoise ate a piece of Lego at precisely the time of year people are trying to decide if they need an AQD run.
flyquiet is offline  
Old Dec 19, 18, 11:47 am
  #234  
 
Join Date: Jun 2011
Location: YYZ
Programs: AC SE100K MM
Posts: 554
@24left I am used to this incompetence. During the many months of MM fiasco, I switch to DL. I maintained status with them all along just in case. AC would get way more revenue from me if things worked out. I get such nice treatment from DL, unlimited upgrades (95% this year), awesome app etc. So I only maintain the minimum to get 100K.

What is happening now is the same as the MM fiasco. Crossed the line a long time ago. Get nothing. But I have plenty of eUps and do not care until March. That is when I need to gift my wife 50K.

It is a shame for AC. My cents per mile is > 40. That is pretty good IMHO
Cozmo456 is offline  
Old Dec 20, 18, 9:04 am
  #235  
 
Join Date: Apr 2008
Programs: Aeroplan, Star Alliance
Posts: 44
how do i see my Altitude AQDs?

I was seeing this on https://altitude.aircanada.com/mystatus/dashboard but now it shows nothing.

Where can i see my AQD spend?

thanks
gurka is offline  
Old Dec 20, 18, 9:11 am
  #236  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2003
Location: YYC
Posts: 21,457
Be patient. It will be back.
Adam Smith likes this.
Stranger is offline  
Old Dec 20, 18, 9:14 am
  #237  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Sep 2014
Programs: AC SE100K, 1MM, NH, DL, AA, GE/Nexus, APEC..
Posts: 15,925
Originally Posted by gurka View Post
I was seeing this on https://altitude.aircanada.com/mystatus/dashboard but now it shows nothing.

Where can i see my AQD spend?

thanks
@gurka
You are not the only one. See various posts in this thread

AQD not posting
24left is offline  
Old Dec 20, 18, 2:12 pm
  #238  
Original Member
 
Join Date: May 1998
Location: Canada
Programs: AC SE 2MM, HH Dd, SPG; IC Pl/A; AA; DL
Posts: 13,932

WOW--didn't know I spent that much (not really -- maybe they will roll over my AQD into 2020 and beyond!)

Really I still have a few AQD to earn but would be nice to see my current 0 AQD on Altitude website go to what is reported in my Altitude email received today (above)
BlondeBomber is offline  
Old Dec 20, 18, 2:22 pm
  #239  
 
Join Date: Oct 2013
Location: YEG
Programs: AC Lifetime SE100K, 3MM, SPG Lifetime Plat, Hertz PC, National Executive Elite
Posts: 2,900
I don't think anyone here would talk about your bargain at 9.00 per mile.
BlondeBomber likes this.
YEG_SE4Life is offline  
Old Dec 20, 18, 4:31 pm
  #240  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Sep 2014
Programs: AC SE100K, 1MM, NH, DL, AA, GE/Nexus, APEC..
Posts: 15,925
Originally Posted by BlondeBomber View Post

WOW--didn't know I spent that much (not really -- maybe they will roll over my AQD into 2020 and beyond!)

Really I still have a few AQD to earn but would be nice to see my current 0 AQD on Altitude website go to what is reported in my Altitude email received today (above)

LOLL. Wait, you got an email from Altitude today? <sniff> All I got was a Boxing Day email from Aeroplan.

I'm starting to grow fond of the dots of nothingness.


BlondeBomber likes this.
24left is offline  

Thread Tools
Search this Thread