New Air Canada Website!

    Hide Wikipost
Old Apr 7, 18, 1:53 am   -   Wikipost
Please read: This is a community-maintained wiki post containing the most important information from this thread. You may edit the Wiki once you have been on FT for 90 days and have made 90 posts.
 
Last edit by: jaysona
Wiki Link
Update: 14-Jan 2016, 00:50

The old website is in the process of being "retired"
Leaving the below here for now for the sake of posterity and reference.
Accessing the "old" website.

At the moment (09-Sep-2016) accessing the old and functional website is still possible.

The procedure to access the old website requires a few steps.

1. Clear all aircanada.com related cookies and browser cache.
2. Go to this URL. https://www.aircanada.com/en/go-beta.html
3. Click on book travel Button at the top left of the screen.

Alternatively for some clicking on one the following links will work for some as well.

https://www.aircanada.com/aco/flights.do or;
https://www.aircanada.com/en/home.ht...ialSignon=true

"A digital transformation underway at Air Canada is reshaping the customer experience in almost every way"
Most of the old website URLs now redirect to the new "beta" website.
Print Wikipost

Old Jan 27, 17, 10:15 pm
  #931  
 
Join Date: Dec 2009
Location: YCD
Programs: AC2MM SE Fairmont Presidents club
Posts: 176
One word. Terrible!!!
farmerbrown is offline  
Old Feb 3, 17, 2:54 pm
  #932  
 
Join Date: Oct 2004
Programs: Aeropolan Super Elite SPG Platinum, HHonors Gold
Posts: 278
Thumbs down Air Canada Website - Login using Chrome

Is anyone else able to login to aircanada.com using Chrome? I simply get the spinning plane of death. If i launch another tab it tells me to login...... Anyone remember how to get to the old site?
gbeaumont is offline  
Old Feb 3, 17, 3:57 pm
  #933  
 
Join Date: Jan 2016
Location: YYZ
Programs: FOTSG Tangerine Ex E35k (AC)
Posts: 5,450
Originally Posted by gbeaumont View Post
Is anyone else able to login to aircanada.com using Chrome? I simply get the spinning plane of death. If i launch another tab it tells me to login...... Anyone remember how to get to the old site?
It's fine here. Try incognito mode. The old site is gone afaik.

[Edit]
Fine being a relative term. This being AC IT I refer to fine as "loading", whether or not it lets one book a flight, upgrade a segment, or undertake any other non-standard and highly complex task is another story.

Last edited by jc94; Feb 3, 17 at 3:58 pm Reason: Defining fine.
jc94 is offline  
Old Feb 3, 17, 4:06 pm
  #934  
Original Member
 
Join Date: May 1998
Location: Canada
Programs: AC SE 2MM, HH Dd, SPG; IC Pl/A; AA; DL
Posts: 13,933
No problem here logging in and I hate the new AC site. Chrome has been funny lately including with FT. Try clearing your cookies first. That helped me.
BlondeBomber is offline  
Old Feb 3, 17, 4:15 pm
  #935  
 
Join Date: Jan 2016
Location: YYZ
Programs: FOTSG Tangerine Ex E35k (AC)
Posts: 5,450
Cookies should not cause an issue.
I'd suggest clearing your cache (cached images and files) or using incognito mode at least before removing something that may have dozens of passwords and logins saved.
jc94 is offline  
Old Feb 3, 17, 4:32 pm
  #936  
 
Join Date: Dec 2000
Location: Toronto, Canada
Programs: AC*SE; AC 2MM; Marriott Platinum Elite
Posts: 607
Originally Posted by gbeaumont View Post
Is anyone else able to login to aircanada.com using Chrome? I simply get the spinning plane of death. If i launch another tab it tells me to login...... Anyone remember how to get to the old site?
I have the same issue - simply close the tab and go back to the site and you will be somehow logged in... weird.
Vasbyte is offline  
Old Feb 3, 17, 8:26 pm
  #937  
 
Join Date: Mar 2010
Location: Edmonton
Programs: SPG-G Aeroplan Status Pending
Posts: 169
This is all I can get right now using Microsoft Edge...

Our services aren't available right now
We're working to restore all services as soon as possible. Please check back soon.
Ref A: AE4C34B890F143E585FDC6EB50FCBB4B Ref B: HK2SCHEDGE0216 Ref C: Fri Feb 3 19:24:47 2017 PST

Firefox says the "Connection isn't Secure"

Last edited by SurveyHand; Feb 3, 17 at 8:26 pm Reason: Added Firefox
SurveyHand is offline  
Old Feb 3, 17, 8:30 pm
  #938  
 
Join Date: Mar 2010
Location: Edmonton
Programs: SPG-G Aeroplan Status Pending
Posts: 169
On Chrome I can open the site but when I try to check my booking I get either error 8104 or error 9102.

Either way I can't access my bookings.
SurveyHand is offline  
Old Feb 4, 17, 2:02 pm
  #939  
 
Join Date: May 2013
Location: YYT/YYC/TPE
Programs: AC SE, UA, National Exec Elite, Nexus, GE
Posts: 1,467
So I thought AC's new website is horrible... that is until I tried the new TK website. Wow, they really make AC look 10 times better in comparison!
YYT82 is online now  
Old Feb 13, 17, 3:12 pm
  #940  
 
Join Date: Jun 2009
Programs: Air Canada Aeroplan
Posts: 1,719
A new one for me: because this flight *is* operated by Air Canada (which it is), you cannot select seats.

Mauricio23 is offline  
Old Feb 13, 17, 3:57 pm
  #941  
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2003
Location: YYC
Posts: 21,457
Originally Posted by Mauricio23 View Post
A new one for me: because this flight *is* operated by Air Canada (which it is), you cannot select seats.
I have seen it before too.
Stranger is offline  
Old Mar 10, 17, 9:34 am
  #942  
 
Join Date: Nov 2012
Location: YWG
Posts: 2,115
So has anyone been able to book Google flights itineraries via AC with this new website? It just seems to redirect to the home page for me.
hydrogen is offline  
Old Jun 24, 17, 8:14 pm
  #943  
 
Join Date: Oct 2014
Location: yxh
Posts: 143
I have been trying to see what Movies are on the YVR to HKG flight but when I check the AC website it gives me a preliminary view of 16 movies of all genres but when I select Hollywood I get no returns just a copy of Enroute. I have used Chrome, Edge and IE with the same results. Does AC have new releases or have they moved to older content?
Medhatter is offline  
Old Jun 25, 17, 1:43 am
  #944  
 
Join Date: Jan 2001
Programs: AC SEMM
Posts: 584
Flights booked on Air Canada mobile do not show up on Air Canada website!

I purchased two tickets on mobile app, logged in and all. Go to website, does not show them. Pull up using booking ref, shows them but says as not purchased on aircanada.com there are things I can not do and must call in! They have to be kidding!
visitor is offline  
Old Jun 25, 17, 9:50 am
  #945  
 
Join Date: Mar 2010
Location: YEGmonton
Programs: AC SE100K, UA Silver, Marriott Platinum
Posts: 204
Originally Posted by visitor View Post
I purchased two tickets on mobile app, logged in and all. Go to website, does not show them. Pull up using booking ref, shows them but says as not purchased on aircanada.com there are things I can not do and must call in! They have to be kidding!
Yeah welcome to the AC IT nonsense. The only positive of late has been how all my website bookings appear in the app now. But that is only one fix, you've proven yet another serious flaw.

Got to say I am surprised anyone would book via the app given its current workflow (no flight passes) and limited information (all flight options, aircraft type, e-up). Would do all my bookings here if fixed.
Premiere Elite - YEG is offline  

Thread Tools
Search this Thread