Go Back  FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > Aegean Airlines | Miles&Bonus
Reload this Page >

The new Aegean iPhone [and Android] apps are finally out!

The new Aegean iPhone [and Android] apps are finally out!

Old Dec 10, 15, 3:38 am
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Nov 2014
Location: LHR, ATH
Programs: A3*G
Posts: 99
The new Aegean iPhone [and Android] apps are finally out!

Just before holiday travels. Unsurprisingly it follows the aesthetics and functionality of their newly redesigned website.

Last edited by MrArkadin; Dec 10, 15 at 3:44 am
MrArkadin is offline  
Old Dec 10, 15, 4:01 am
  #2  
 
Join Date: Oct 2009
Location: AMS / ATH
Programs: AFKL Gold, A3 Gold
Posts: 5,297
Thanks for the heads up. It looks a little nicer, but more importantly, the earnings tables are now readable on iOS. Previously the earnings tables would only display properly on a PC.
Xandrios is offline  
Old Dec 10, 15, 4:21 am
  #3  
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 4,908
It's great much better than the old version. Lots of handy easy to find functions. Love the look too. ^



DELLAS is offline  
Old Dec 10, 15, 4:23 am
  #4  
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 4,908

.
DELLAS is offline  
Old Dec 10, 15, 1:31 pm
  #5  
Original Poster
 
Join Date: Nov 2014
Location: LHR, ATH
Programs: A3*G
Posts: 99
Played around with the app. A good overall experience, I did discover 2 issues though:

- Everytime I quit the app I have to login again
- I have to manually enter my bookings. No "your bookings" as in the website
MrArkadin is offline  
Old Dec 10, 15, 1:33 pm
  #6  
 
Join Date: Jul 2014
Location: Wedged somewhere between BTS and VIE ✈
Programs: Star Alliance Gold (A3 Gold)
Posts: 5,922
Originally Posted by MrArkadin View Post
Played around with the app. A good overall experience, I did discover 2 issues though:

- Everytime I quit the app I have to login again
- I have to manually enter my bookings. No "your bookings" as in the website
Yes, I have the same issues.
headingwest is offline  
Old Dec 10, 15, 1:49 pm
  #7  
Original Poster
 
Join Date: Nov 2014
Location: LHR, ATH
Programs: A3*G
Posts: 99
At least you can save your profile so you don't have to type in your M&B number and pin every time
MrArkadin is offline  
Old Dec 10, 15, 2:01 pm
  #8  
Senior Mod and Moderator: Aegean Miles&Bonus and British Airways
 
Join Date: Jan 2009
Location: Norwich, UK
Programs: A3*G, BA Gold, BD Gold (in memoriam), IHG Spire Ambassador
Posts: 6,703
There's also been a release of a new Android app today - and an enormous improvement over the old one it is as well!
NWIFlyer is offline  
Old Dec 10, 15, 2:46 pm
  #9  
 
Join Date: Jul 2006
Location: YVR
Programs: A3*G, AC, IHG Plat AMB
Posts: 1,577
Originally Posted by NWIFlyer View Post
There's also been a release of a new Android app today - and an enormous improvement over the old one it is as well!
I did some testing with the new Android app. Before it would save my M+B ID, but not password. Now, when I go into settings and add them, it just logs me in every time. So I can start the app, hit the blue "Miles + Bonus" button at the bottom and I'm in.

To test it, I manually logged out using the "Logout" button. Then shut down the app (swiped it off in the task switcher. Haven't tried a force close). When I restarted it (splash screen and everything) I could hit "Miles + Bonus" and I'm in again. No logging in.
EDIT: Apparently after a reboot now it doesn't automatically log me in... but it does save login/pass. I swear I was not making that up before. Completely different behaviour. FWIW Nexus 5 running 6.0.
I wonder if it just wasn't fully closing before (e.g. swiping it away didn't really stop it)? Oh well. Still saves password data. One step up from before.

Only complaint is that I had to do this "backwards" from what I'd expect. E.g. I had to add all my data in the settings so I could get into M+B, when I would have expected rather that it populates my data from my M+B account.... but hey, it works now. Big fan of the new app.

Last edited by DJ Bitterbarn; Dec 11, 15 at 11:09 am
DJ Bitterbarn is offline  
Old Dec 10, 15, 3:22 pm
  #10  
 
Join Date: Feb 2015
Location: Paris
Programs: Miles&Bonus *G
Posts: 296
Originally Posted by DJ Bitterbarn View Post
I did some testing with the new Android app. Before it would save my M+B ID, but not password. Now, when I go into settings and add them, it just logs me in every time. So I can start the app, hit the blue "Miles + Bonus" button at the bottom and I'm in.

[...]
That's interesting- Mine would save both M&B ID and password, though I had to hit the login button every time (I'm using an HTC One M7).

The thing that annoyed me was that in the 'My Bookings' section, it would automatically fill in the 'Name' field, but instead of having my last name, it would have my first. So I had to manually delete and enter my last name *every time*.
blackball is offline  
Old Dec 10, 15, 11:57 pm
  #11  
 
Join Date: Apr 2012
Location: LON, ATH
Programs: A3*G, BA Gold, OA Gold (in memoriam), Hertz #1 Gold
Posts: 498
Guys please let us know if you use it to issue a be bp,
I hope it gives gate and time info etc
DrHalxx is offline  
Old Dec 11, 15, 7:50 pm
  #12  
 
Join Date: Jan 2004
Location: Heraklion, Greece
Posts: 6,924
Originally Posted by DrHalxx View Post
Guys please let us know if you use it to issue a be bp,
I hope it gives gate and time info etc
Time info (both departure and boarding time) has always been included in the on-line BPs (be it PC or phone), gate was never (and still isn't) as this is often not known until "briefly" before the plane arrives at the airport, and certainly not at -48 hours. Mind you, as gates often change at the very last moment, I always check the monitors even if I have an airport-issued BP. It prevents me, in ATH, from going from the lounge to gate B2 and then back to B 19 as it happened to me the one time that I forgot to check.
KLouis is online now  
Old Jan 7, 16, 7:17 am
  #13  
 
Join Date: Jan 2016
Location: ATH, DUS, NYC, LHR
Programs: A3*G
Posts: 8
it appears that on my up-to-date iOS device the app does not work anymore after the recent update by A3. After launch the screen fades into black.

Any fellow sufferes?
mac fly is offline  
Old Jan 7, 16, 7:35 am
  #14  
 
Join Date: Jan 2004
Location: Heraklion, Greece
Posts: 6,924
Originally Posted by mac fly View Post
it appears that on my up-to-date iOS device the app does not work anymore after the recent update by A3. After launch the screen fades into black.

Any fellow sufferes?
Happened to me with several apps a couple of months ago. The problem disappeared after upgrading to the, then, latest iOS.
KLouis is online now  
Old Jan 7, 16, 7:59 am
  #15  
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 4,908
Its working ok for me and Im using IOS 9.2
DELLAS is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Search Engine: