Go Back   FlyerTalk Forums > Travel&Dining > Travel Tools
Sign in using an external account

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Jul 13, 06, 4:24 pm   #886
 
Join Date: Jan 2005
Location: New York, NY
Programs: Aeroplan E35K, BA Silver
Posts: 9,460
ba.com --> Executive Club ---> Using Miles ---> Book a Flight Using Miles.

Enter the date and it tells you whether or not there are seats.

Cheers
sadiqhassan is offline   Reply With Quote
Old Jul 15, 06, 7:01 pm   #887
 
Join Date: Jul 2006
Location: Chile
Posts: 303
Hey!
I keep getting this message:

CRS Error:
Processing Error

What should I do?
Mavalenzu is offline   Reply With Quote
Old Jul 15, 06, 8:20 pm   #888
 
Join Date: Dec 2002
Location: YYZ at this time
Programs: ACMM / Altitude S100K / HH Diamond
Posts: 6,257
The first thing I would suggest is make sure you have upgraded to the latest version ... I was getting that error until I moved to version 2.2.4 as posted by KVS a couple of days ago.
__________________
ACMM
PreferBulkhead is offline   Reply With Quote
Old Jul 16, 06, 2:05 pm   #889
KVS
Company Representative - KVS Tool and FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jan 2004
Location: KVSTool.com
Programs: KVS Availability Tool [✈]
Posts: 11,899
Quote:
Originally Posted by PreferBulkhead
The first thing I would suggest is make sure you have upgraded to the latest version ... I was getting that error until I moved to version 2.2.4 as posted by KVS a couple of days ago.
Mavalenzu: PreferBulkhead's advice above is correct (as usual ).
__________________
Фиииии ✈ ✈ ✈ иииии╗ [KVS Availability Tool: Main Thread]
KVS is offline   Reply With Quote
Old Jul 17, 06, 10:08 pm   #890
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 26
Worldspan Seat Map: "CLOSED"

What does this mean? Flight now in DCS?

CLOSED - FLIGHT NOW IN DCS
USE >4878C18JULBKKAMS-KL*ATO(

How can I use the alternative method "4878C18JULBKKAMS-KL*ATO(" ?
HappyLanding is offline   Reply With Quote
Old Jul 18, 06, 3:58 am   #891
 
Join Date: Dec 2002
Location: YYZ at this time
Programs: ACMM / Altitude S100K / HH Diamond
Posts: 6,257
I believe this means the flight is closed (no further boarding) or has departed (definitely no further boarding ). So is there any point in looking at a seat map of a flight that you would not get a seat on anyway? I believe DCS is the departure control system.
__________________
ACMM
PreferBulkhead is offline   Reply With Quote
Old Jul 18, 06, 5:29 pm   #892
KVS
Company Representative - KVS Tool and FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jan 2004
Location: KVSTool.com
Programs: KVS Availability Tool [✈]
Posts: 11,899
Quote:
Originally Posted by HappyLanding
What does this mean? Flight now in DCS?

CLOSED - FLIGHT NOW IN DCS
USE >4878C18JULBKKAMS-KL*ATO(
Quote:
Originally Posted by PreferBulkhead
I believe this means the flight is closed (no further boarding) or has departed (definitely no further boarding ). So is there any point in looking at a seat map of a flight that you would not get a seat on anyway? I believe DCS is the departure control system.
Actually, it meant that the flight was already under airport control (i.e. it was available for check-in), so the seat maps were "closed".
__________________
Фиииии ✈ ✈ ✈ иииии╗ [KVS Availability Tool: Main Thread]
KVS is offline   Reply With Quote
Old Jul 18, 06, 8:04 pm   #893
 
Join Date: Dec 2002
Location: YYZ at this time
Programs: ACMM / Altitude S100K / HH Diamond
Posts: 6,257
Thanks KVS ... I guess that makes more sense -- I bow to your wisdom!
__________________
ACMM
PreferBulkhead is offline   Reply With Quote
Old Jul 18, 06, 10:55 pm   #894
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 26
Quote:
Originally Posted by KVS
Actually, it meant that the flight was already under airport control (i.e. it was available for check-in), so the seat maps were "closed".
I got this about 8 hours before departure. Does it mean no seat reservation is possible using the commonly used reservation systems at this time?

We used web check-in to select a seat. I found that the seat selection was not visible on Amadeus' checkmytrip.com.
Does it mean data put directly into the airlines system are not updated back to the "GDS" reservation systems? Or is it just because of the "closed" status?

Does DCS really stand for Departure Control System? Can someone confirm this?

Furthermore: The reply says "USE >4.....". Does it mean with a different command (if we had direct access to the dialogue session) we could still see seat maps?

Sometimes its nice to have a look at the seat map shortly before check-in.

Last edited by HappyLanding; Jul 18, 06 at 11:00 pm..
HappyLanding is offline   Reply With Quote
Old Jul 19, 06, 10:52 am   #895
KVS
Company Representative - KVS Tool and FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jan 2004
Location: KVSTool.com
Programs: KVS Availability Tool [✈]
Posts: 11,899
Quote:
Originally Posted by HappyLanding
I got this about 8 hours before departure. Does it mean no seat reservation is possible using the commonly used reservation systems at this time?
Correct.

Quote:
Originally Posted by HappyLanding
We used web check-in to select a seat. I found that the seat selection was not visible on Amadeus' checkmytrip.com.
Does it mean data put directly into the airlines system are not updated back to the "GDS" reservation systems? Or is it just because of the "closed" status?
The airline wouldn't allow anyone to pre-reserve seats any longer, as PAX were already checking-in for that flight.

Quote:
Originally Posted by HappyLanding
Does DCS really stand for Departure Control System? Can someone confirm this?
Yes.

Quote:
Originally Posted by HappyLanding
Furthermore: The reply says "USE >4.....". Does it mean with a different command (if we had direct access to the dialogue session) we could still see seat maps?
Most likely.
__________________
Фиииии ✈ ✈ ✈ иииии╗ [KVS Availability Tool: Main Thread]
KVS is offline   Reply With Quote
Old Jul 19, 06, 3:06 pm   #896
 
Join Date: Nov 2000
Location: LH SEN, SPG Gold(SCI Gold), Hyatt Diamond, Hilton Gold
Posts: 5,100
Quote:
Originally Posted by KVS
I don't know for sure, as LH appears to use a non-standard seatmap layout: http://www.flyertalk.com/forum/showt...45#post2804945

But my guess would be:
{B}ulkhead
{U}ndesirable

Perhaps you could ask a [co-operative] LH res agent (as they should see the same map) and report here with the results ...
IMHO U stands for UM seats. Btw. the graphical seat map does not seem to work?
peter42 is offline   Reply With Quote
Old Jul 19, 06, 5:05 pm   #897
 
Join Date: Jan 2005
Location: New York, NY
Programs: Aeroplan E35K, BA Silver
Posts: 9,460
Galileo

Is it just me or are the seatmaps via Galileo down? I keep getting the "your session has expired" message
sadiqhassan is offline   Reply With Quote
Old Jul 19, 06, 5:52 pm   #898
 
Join Date: Dec 2002
Location: YYZ at this time
Programs: ACMM / Altitude S100K / HH Diamond
Posts: 6,257
I get that until I reactivate the scripts for gallilleo.com ( I am using FF with NoScript ) but I get lost after that and cannot figure out how to get the seat map I think KVS posted how to do it recently, but my nomad skills are lacking ...
__________________
ACMM
PreferBulkhead is offline   Reply With Quote
Old Jul 19, 06, 6:02 pm   #899
KVS
Company Representative - KVS Tool and FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jan 2004
Location: KVSTool.com
Programs: KVS Availability Tool [✈]
Posts: 11,899
Quote:
Originally Posted by peter42
IMHO U stands for UM seats. Btw. the graphical seat map does not seem to work?
It depends on the airline -- some use "U" for undesirable seats, others use it for UM seats -- there is no standard for seat map legends.

The Worldspan graphical maps are only available for certain airlines (as described in the FAQ Part 1: http://www.flyertalk.com/forum/showt...74#post2804874).
__________________
Фиииии ✈ ✈ ✈ иииии╗ [KVS Availability Tool: Main Thread]

Last edited by KVS; Sep 28, 07 at 11:21 am..
KVS is offline   Reply With Quote
Old Jul 19, 06, 6:05 pm   #900
KVS
Company Representative - KVS Tool and FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jan 2004
Location: KVSTool.com
Programs: KVS Availability Tool [✈]
Posts: 11,899
Quote:
Originally Posted by sadiqhassan
Is it just me or are the seatmaps via Galileo down? I keep getting the "your session has expired" message
That may happen (normally once per session) -- just request the seat map again and it will go through...
__________________
Фиииии ✈ ✈ ✈ иииии╗ [KVS Availability Tool: Main Thread]
KVS is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Bookmarks


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 7:12 am.




SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.