Go Back   > > >
 
Thread Tools Search this Thread
Old Apr 19, 16, 4:45 pm   #1021
  
Join Date: Feb 2008
Location: Melbourne
Programs: QF, CX, BA
Posts: 88
Quote:
Originally Posted by CanuckFlyHigh View Post
Japan is not the place to try to use the IBM rate. They will ask 85% of the time.
Thanks for the advice! I'll be avoiding that one then

And yes... I am aware that the codes are technically available for employees only
mitellic is offline   Reply With Quote
Old Apr 19, 16, 4:54 pm   #1022
  
Join Date: Nov 2008
Location: YYC
Programs: Hilton Diamond, Fairmont Plat, IHG Spire, SPG Gold, WS Gold, Hertz PC, National E Elite,
Posts: 2,237
Quote:
Originally Posted by mitellic View Post
Thanks for the advice! I'll be avoiding that one then

And yes... I am aware that the codes are technically available for employees only
For clarity, I don't only mean the IBM rate. Japan is very strict, and will ask for ID on almost any corporate rate, even the Costco one!
CanuckFlyHigh is offline   Reply With Quote
Old Apr 19, 16, 8:11 pm   #1023
  
Join Date: Jan 2010
Location: Austin Texas
Programs: "But, I'm a GLOBALIST guest...."
Posts: 2,826
Quote:
Originally Posted by mitellic View Post

And yes... I am aware that the codes are technically available for employees only
if you're so aware of things, then why are you asking advice of the forum?
austin_modern is offline   Reply With Quote
Old Apr 19, 16, 9:17 pm   #1024
  
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,343
Quote:
Originally Posted by CanuckFlyHigh View Post
For clarity, I don't only mean the IBM rate. Japan is very strict, and will ask for ID on almost any corporate rate, even the Costco one!
I have had quite a different experience. I have been traveling for work to Japan for 14 years and use my corp Hyatt code, have never once been asked for ID. It has dirt cheap rates and a generous breakfast credit so I'd think if they were the checking type that they would be checking me. I think it really depends. But then again I have not been asked in my 15 years at this company for ID for any hotel rate in any of a couple dozen countries.
stephem is offline   Reply With Quote
Old Apr 19, 16, 11:24 pm   #1025
Hyatt Contributor Badge
  
Join Date: Jul 2010
Location: Between AMS and BRU
Posts: 8,767
I have always assumed that there is a way to analyze corporate rate usage... I hardly am bothered by properties asking for ID, but when my rate code was changed or when at a new property they do (sometimes) ask. And Japan beats most other countries in asking for it.
RTW1 is offline   Reply With Quote
Old Apr 20, 16, 2:39 am   #1026
  
Join Date: Jul 2011
Programs: Hilton Diamond, Hyatt Explorist, IHG Platinum, Cocos Gold
Posts: 9,785
Quote:
Originally Posted by stephem View Post
I have had quite a different experience. I have been traveling for work to Japan for 14 years and use my corp Hyatt code, have never once been asked for ID. It has dirt cheap rates and a generous breakfast credit so I'd think if they were the checking type that they would be checking me.
Do you book your own rooms, or does your company book them for you?
hailstorm is offline   Reply With Quote
Old Apr 20, 16, 5:19 am   #1027
formerly a193991
Hilton Contributor BadgeHyatt Contributor Badge
  
Join Date: Dec 2014
Location: Switzerland
Programs: Hyatt Elephant (formerly known as Diamond)
Posts: 818
Quote:
Originally Posted by sapguy View Post
Ouch!

Thanks for pointing out that the Hyatt online check-in is for US, Canada, & Caribbean only
I just made a reservation at the ANdAZ London. they seem to offer web check-in, too. That's new to me, outside of the US.
Attached Images
 
59Impala is offline   Reply With Quote
Old May 18, 16, 12:08 am   #1028
  
Join Date: Oct 2008
Location: NorthernGermany
Programs: LH FTL, 3AGold, Hyatt Diamond, SPG Gold, Hilton Diamond
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by CanuckFlyHigh View Post
Japan is not the place to try to use the IBM rate. They will ask 85% of the time.
My friend recently was asked for IBM company ID at Grand Hyatt in Berlin - never experienced this before in Germany
altstadthro is offline   Reply With Quote
Old May 18, 16, 1:45 pm   #1029
  
Join Date: Oct 2013
Programs: Hyatt Globalist, Hilton Diamond, SPG Platinum, Marriott Platinum
Posts: 4,340
Quote:
Originally Posted by altstadthro View Post
My friend recently was asked for IBM company ID at Grand Hyatt in Berlin - never experienced this before in Germany
Just out of curiousity, did your friend actually have one? If not, what happened when he couldn't produce?
cdancer20 is offline   Reply With Quote
Old May 18, 16, 3:52 pm   #1030
  
Join Date: Jul 2011
Programs: Hilton Diamond, Hyatt Explorist, IHG Platinum, Cocos Gold
Posts: 9,785
Quote:
Originally Posted by cdancer20 View Post
Just out of curiousity, did your friend actually have one? If not, what happened when he couldn't produce?
Not sure that anybody on Flyertalk would ever openly admit to that, even when it happens to a "friend".
hailstorm is offline   Reply With Quote
Old May 18, 16, 3:54 pm   #1031
  
Join Date: Oct 2013
Programs: Hyatt Globalist, Hilton Diamond, SPG Platinum, Marriott Platinum
Posts: 4,340
Quote:
Originally Posted by hailstorm View Post
Not sure that anybody on Flyertalk would ever openly admit to that, even when it happens to a "friend".
Maybe, maybe not. It's repeatedly said here that people have tried to use company codes when they didn't work for the company but it's highly warned that you COULD be id'd.
cdancer20 is offline   Reply With Quote
Old May 18, 16, 4:45 pm   #1032
  
Join Date: Oct 2008
Location: YYC
Programs: AC SE100K, Hyatt Globalist
Posts: 3,884
I have witnessed people not having ID before and they were informed that they would have to be rebooked into another rate, and asked if they had any relavent memberships (i.e. AAA). Not a big deal, and the agent certainly didn't seem surprised to have to be doing it.
rehoult is offline   Reply With Quote
Old May 19, 16, 11:34 pm   #1033
  
Join Date: Mar 2013
Posts: 13
corporate code in Japan

Quote:
Originally Posted by stephem View Post
I have had quite a different experience. I have been traveling for work to Japan for 14 years and use my corp Hyatt code, have never once been asked for ID. It has dirt cheap rates and a generous breakfast credit so I'd think if they were the checking type that they would be checking me. I think it really depends. But then again I have not been asked in my 15 years at this company for ID for any hotel rate in any of a couple dozen countries.
If you don't mind I ask, which corporate code you've been using?
sinova is offline   Reply With Quote
Old May 22, 16, 6:36 am   #1034
A FlyerTalk Posting Legend
  
Join Date: Dec 2000
Location: Herndon VA
Programs: AA Plat 2MM, MR Gold, Avis Pref
Posts: 40,467
Quote:
Originally Posted by rehoult View Post
I have witnessed people not having ID before and they were informed that they would have to be rebooked into another rate, and asked if they had any relavent memberships (i.e. AAA). Not a big deal, and the agent certainly didn't seem surprised to have to be doing it.
or just have a back up plan (i.e., another reservation nearby)
TrojanHorse is online now   Reply With Quote
Old May 22, 16, 6:52 am   #1035
  
Join Date: Jul 2011
Programs: Hilton Diamond, Hyatt Explorist, IHG Platinum, Cocos Gold
Posts: 9,785
Quote:
Originally Posted by TrojanHorse View Post
or just have a back up plan (i.e., another reservation nearby)
How would that help? You'd be beyond the cancellation period, so you're still stuck paying for the room at Hyatt.
hailstorm is offline   Reply With Quote
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Thread Tools
Search Thread
Go to Top
Forum Jump
Contact Us - FlyerTalk - Archive - Top