Go Back   FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > Delta Air Lines | SkyMiles > Delta SkyMiles (Pre-WorldPerks Merger) [closed to posting]
Sign in using an external account

 
 
Thread Tools Search this Thread
Old Dec 1, 08, 8:38 pm   #1
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 168
delta live chat support

Does anyone know where to find the link to the Delta Live Chat Support on Delta's website? I know its there ...i used it yesterday...but now i cant find it!
mulaman984 is offline  
Old Dec 1, 08, 8:50 pm   #2
 
Join Date: Jun 2006
Location: STX
Programs: Used to have a bunch of shiny metallic cards. That was one life ago.
Posts: 1,803
Wirelessly posted (Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 4.01; Windows CE; PPC; 240x320))

It's a situational thing that only pops up when the site detects you could use it and it's available, AFAIK.
jbatl is offline  
Old Dec 1, 08, 8:57 pm   #3
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 168
are you kidding me? how do they "know"...thats kind of scary
mulaman984 is offline  
Old Dec 1, 08, 9:04 pm   #4
 
Join Date: May 2008
Location: SFO
Programs: DL
Posts: 840
Quote:
Originally Posted by mulaman984 View Post
are you kidding me? how do they "know"...thats kind of scary
it seems to come up after a certain amount of mouse inactivity or time on a page
decibel08 is offline  
Old Dec 1, 08, 9:21 pm   #5
 
Join Date: Jul 2006
Location: NYC
Posts: 875
Per the Delta web developer who posts to FT occasionally (I'm too lazy to find the thread), you can search for a flight and hit "Start Over" on the results page. This should trigger the chat popup.

Making the chat popup always accessible is on the to-do list...
ttjoseph is offline  
Old Dec 1, 08, 9:34 pm   #6
Original Member
 
Join Date: May 1998
Location: Atlanta, GA
Programs: DL 2MM/GM, SPG Platinum
Posts: 3,678
I'm not sure I would even bother. The chat is basically worthless anyway. The chat agent is not able to override online booking bugs unless you pay the $20 direct ticketing fee (just like you had called on the phone).
Robert Leach is offline  
Old Dec 1, 08, 11:15 pm   #7
 
Join Date: Jul 2006
Location: NYC
Posts: 875
Quote:
Originally Posted by Robert Leach View Post
I'm not sure I would even bother. The chat is basically worthless anyway. The chat agent is not able to override online booking bugs unless you pay the $20 direct ticketing fee (just like you had called on the phone).
That wasn't my experience several months ago - I found a fare on ITA that wasn't showing on delta.com. I gave the online chat rep the fare basis codes and was able to buy the ticket without the direct ticketing fee. So I think this is worth a try.
ttjoseph is offline  
Old Dec 2, 08, 12:51 pm   #8
 
Join Date: Oct 2002
Location: Anaheim, CA - Delta Platinum Medallion,Sky Team Elite Plus, American Airlines Platinum, OneWorld - Emerald, EK-Skywards Gold, VS Flying Club, HHonors Gold, SPG Gold. Hyatt Gold Passport Platinum, Intercontinental Platinum Ambassador
Posts: 524
I have used it and they were able to fix a problem the SMS desk res agent created. In fact, the chat agent fixed it in half the time I spent on the phone with the SMS desk!
fly4work is offline  
Old Dec 2, 08, 1:05 pm   #9
Original Member
 
Join Date: May 1998
Location: Atlanta, GA
Programs: DL 2MM/GM, SPG Platinum
Posts: 3,678
My experience last week was this:

Trying to book an M fare ATL-LHR-ATL (stopover) - DCA. The fare allowed the stopover (for $50 extra), and the website would price it correctly, but when attempting to go to the next page I would get the infamous "sorry that fare is no longer available" error screen. Looking at ExpertFlyer, I knew there was plenty of M inventory on all legs, so the fare was, indeed, still available.

After totally failing to comprehend the problem, the live chat agent told me that if he/she booked it for me I would be charged the $20 direct ticketing fee.

I declined and called SMS instead, where of course the itinerary priced correctly and where, of course, I had to pay the $20 to have something done that the website could not do.

I think the stopover was what threw the system into dysfunction.
Robert Leach is offline  
Old Jan 6, 09, 10:03 pm   #10
 
Join Date: Jan 2005
Location: SEA
Programs: AS MVPG, UA Slvr, PC Plt/RA, SPG Gld
Posts: 3,731
Quote:
Originally Posted by ttjoseph View Post
Per the Delta web developer who posts to FT occasionally (I'm too lazy to find the thread), you can search for a flight and hit "Start Over" on the results page. This should trigger the chat popup.

Making the chat popup always accessible is on the to-do list...
I just tried that, and it didn't trigger the popup...
dgwright99 is offline  
Old Jan 7, 09, 4:43 am   #11
 
Join Date: May 2008
Posts: 494
Quote:
Originally Posted by dgwright99 View Post
I just tried that, and it didn't trigger the popup...
it should have popped up in the page. i did just search for flights and if i didn't select any flights it didn't pop up. once i selected flights and hit start over it did appear.
DeltaWebDev is offline  
Old May 18, 10, 12:40 pm   #12
 
Join Date: Mar 2005
Location: DC
Programs: United, Delta Gold
Posts: 924
Did live chat go away?
kahuna613 is offline  
Old Jun 1, 10, 12:41 pm   #13
 
Join Date: May 2008
Location: ATL
Programs: DL Gold, AMEX DL Plat
Posts: 141
i think so. which is sad, it was always easier to talk to someone than have to call. I don't want to disturb my coworkers.
cdh2585 is offline  
Old Jun 13, 10, 2:08 am   #14
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Apr 2009
Location: Anywhere I can hide from Delta's "enhancements"
Programs: DL PM Kryptonium Ham Sandwich GAMER, UA Plat, US, PC Plat, IHG Amb., SPG Gold, HH Gold, Nat'l Exec
Posts: 10,606
When did chat agents get so helpful? Any time I've asked them even the simplest question, they've told me to call. Ever since, I've assumed they were there to help people figure out where to type things.
__________________
I'm javabytes, and I approve this message.
javabytes is offline  
Old Aug 9, 10, 1:32 am   #15
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1
Please forgive me for waking a zombie thread, but this link came up when I searched the question myself. Finally the link popped up, here you go: https://chat1.delta.com/CONAV/chat/c...=1281338679179

Weird thing is - I get the option to talk to someone, my bf (same timezone, different region) gets an offline message

Anyway, hope that helps.

Last edited by ariamorte; Aug 9, 10 at 1:36 am. Reason: typographical error
ariamorte is offline  
 
 
 

Bookmarks


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 12:17 am.