Go Back   FlyerTalk Forums > Miles&Points > Airlines and Mileage Programs > Alitalia | MilleMiglia
Sign in using an external account

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Jun 15, 12, 11:02 am   #1
 
Join Date: Jul 2009
Location: In the process of moving from Dubai back to Tokyo because I didn't like it there. In Shanghai.
Programs: EY Gold, AA Gold, DL Gold
Posts: 444
Angry Why Can't I View My Reservation on Alitalia Website?

Anyone know why I can't pull up my reservation on alitalia.com?
How do modify it or change my seats?

What am I doing wrong!!!!!?
InTokyo is offline   Reply With Quote
Old Jun 15, 12, 3:56 pm   #2
 
Join Date: Feb 2012
Location: LAX
Programs: DL GM | UA Premier Gold | SPG | Marriott Rewards
Posts: 756
Quote:
Originally Posted by InTokyo View Post
Anyone know why I can't pull up my reservation on alitalia.com?
How do modify it or change my seats?

What am I doing wrong!!!!!?
It's just how their site is. If you want to change your seat you'll have to call them.
JGfromOC is offline   Reply With Quote
Old Jun 15, 12, 6:11 pm   #3
 
Join Date: Mar 2011
Location: DFW
Programs: Delta PM, ST E+, SPG Gold
Posts: 121
Quote:
Originally Posted by InTokyo View Post
Anyone know why I can't pull up my reservation on alitalia.com?
How do modify it or change my seats?

What am I doing wrong!!!!!?
You're doing nothing wrong. Alitalia refuses to join the 21st century, as most of their competitors have, by permitting easy access to ones reservations.

Like most things in Italy, lots of red tape to maneuver though in order to remedy a simple task. It's an old world mentality for a third world country.

Unfortunately, you will need to call the airline...to request seat assignments and alter your reservation.
upgradeluvr is offline   Reply With Quote
Old Jun 15, 12, 6:33 pm   #4
 
Join Date: Jan 2012
Programs: UA 1K
Posts: 73
It's because of that sneaky wabbit
mahanaloa is offline   Reply With Quote
Old Jun 19, 12, 3:36 am   #5
GmK
 
Join Date: Mar 2012
Location: HAM
Programs: A few
Posts: 203
Enter your PNR or Ticketnumber and make sure to write your first name with the addition of MR or MRS (!), like BobMR or StephanieMRS, as sometimes your first name is printed like that on the eticket.

Works for me (doesnt work when I omit the MR)
GmK is offline   Reply With Quote
Old Jun 21, 12, 5:05 pm   #6
 
Join Date: Jun 2001
Location: Madison NJ
Programs: AAPLT, Marriott Silver, HHGLD
Posts: 3,134
Quote:
Originally Posted by upgradeluvr View Post
Like most things in Italy, lots of red tape to maneuver though in order to remedy a simple task. It's an old world mentality for a third world country.
Why have a computer do something when 8 people can do the same thing?
__________________
When you come to a fork in the road, take it. - Yogi Berra
767-322ETOPS is offline   Reply With Quote
Old Jun 21, 12, 5:23 pm   #7
 
Join Date: Feb 2012
Location: LAX
Programs: DL GM | UA Premier Gold | SPG | Marriott Rewards
Posts: 756
I just checked in for my AZ flight online today and was taken to an AF site - totally weird. Didn't care though, all my flight info was there and correct - and I got to change my seat. 14B - and so far - 14A is empty!
JGfromOC is offline   Reply With Quote
Old Jul 3, 12, 6:15 am   #8
 
Join Date: Jun 2012
Location: BGY
Posts: 64
Quote:
Originally Posted by GmK View Post
Enter your PNR or Ticketnumber and make sure to write your first name with the addition of MR or MRS (!), like BobMR or StephanieMRS, as sometimes your first name is printed like that on the eticket.

Works for me (doesnt work when I omit the MR)
Thank you!

I have the same issue and looking for a way to solve my matter I found your post...it works!

Did you have any trouble boarding with your name printed with the addition of "MR" or "MRS"?

I'm afraid I'll be rejected at security gates
geordie986 is offline   Reply With Quote
Old Jul 3, 12, 11:09 am   #9
 
Join Date: Feb 2012
Location: LAX
Programs: DL GM | UA Premier Gold | SPG | Marriott Rewards
Posts: 756
Quote:
Originally Posted by geordie986 View Post
Thank you!

I have the same issue and looking for a way to solve my matter I found your post...it works!

Did you have any trouble boarding with your name printed with the addition of "MR" or "MRS"?

I'm afraid I'll be rejected at security gates
You'll have no issues.
JGfromOC is offline   Reply With Quote
Old Jul 3, 12, 11:42 am   #10
 
Join Date: Jun 2012
Location: BGY
Posts: 64
Quote:
Originally Posted by JGfromOC View Post
You'll have no issues.
Thanks, I'm more relaxed now
geordie986 is offline   Reply With Quote
Old Jul 3, 12, 2:47 pm   #11
 
Join Date: Nov 2002
Location: Seat 15B UA; 77B DL; 3B AA
Programs: United 1K; AA EXP; Delta Plat Medallion; Starwood Plat
Posts: 302
Tried your suggestion, entering my PNR and then eticket number and got a message indicating that my seat asignment could not be processed as flight info entered is not found. My flight is in two weeks. Hope this is not the beginning of more problems with Alitalia

Quote:
Originally Posted by GmK View Post
Enter your PNR or Ticketnumber and make sure to write your first name with the addition of MR or MRS (!), like BobMR or StephanieMRS, as sometimes your first name is printed like that on the eticket.

Works for me (doesnt work when I omit the MR)
__________________
What do you mean there are no more upgrades available? Don't you know who I am?
Upperdeck744 is offline   Reply With Quote
Old Jul 3, 12, 4:50 pm   #12
 
Join Date: Feb 2012
Location: LAX
Programs: DL GM | UA Premier Gold | SPG | Marriott Rewards
Posts: 756
Quote:
Originally Posted by Upperdeck744 View Post
Tried your suggestion, entering my PNR and then eticket number and got a message indicating that my seat asignment could not be processed as flight info entered is not found. My flight is in two weeks. Hope this is not the beginning of more problems with Alitalia
If you want to change your seat this far out you have to call AZ directly, otherwise, you'll be able to change your seat once OLCI opens up for your flight.
JGfromOC is offline   Reply With Quote
Old Jul 3, 12, 6:56 pm   #13
 
Join Date: Nov 2002
Location: Seat 15B UA; 77B DL; 3B AA
Programs: United 1K; AA EXP; Delta Plat Medallion; Starwood Plat
Posts: 302
Quote:
Originally Posted by JGfromOC View Post
If you want to change your seat this far out you have to call AZ directly, otherwise, you'll be able to change your seat once OLCI opens up for your flight.
Thanks for the follow up. AZ tries their best to make it hard for you don't they
__________________
What do you mean there are no more upgrades available? Don't you know who I am?
Upperdeck744 is offline   Reply With Quote
Old Jul 4, 12, 3:08 pm   #14
FlyerTalk Evangelist
 
Join Date: Jun 2008
Location: Somewhere between 0 and 13,000 metres high
Programs: AF/KL Life Plat, BA G, A3 G, Aclub Plat, Hilton G, IC Plat Amb, Starwood G, blablablah, etc
Posts: 10,445
Quote:
Originally Posted by JGfromOC View Post
I just checked in for my AZ flight online today and was taken to an AF site - totally weird. Didn't care though, all my flight info was there and correct - and I got to change my seat. 14B - and so far - 14A is empty!
I think I managed a new record! Flying tomorrow NCE-FCO-JFK-ORD (all AZ numbers, metal is AZ, AZ, DL). Went to check in on alitalia.com, entered reservation number was taken to airfrance.com, which says can't check me in so I should click on the link to be taken to partner airline to find myself on klm.com which said it could not check me in and took me automatically to delta.com which gives my flights but says I need to check in on partner airline website when I click... to be taken on alitalia.com with an error message!!!! Oh well... (same with e-tix number etc or when I start directly from airfrance, klm, or delta)
orbitmic is offline   Reply With Quote
Old Jul 5, 12, 11:25 am   #15
 
Join Date: Feb 2012
Location: LAX
Programs: DL GM | UA Premier Gold | SPG | Marriott Rewards
Posts: 756
Quote:
Originally Posted by orbitmic View Post
I think I managed a new record! Flying tomorrow NCE-FCO-JFK-ORD (all AZ numbers, metal is AZ, AZ, DL). Went to check in on alitalia.com, entered reservation number was taken to airfrance.com, which says can't check me in so I should click on the link to be taken to partner airline to find myself on klm.com which said it could not check me in and took me automatically to delta.com which gives my flights but says I need to check in on partner airline website when I click... to be taken on alitalia.com with an error message!!!! Oh well... (same with e-tix number etc or when I start directly from airfrance, klm, or delta)
Yeah, AZ's system is insane. My outbound flight to Italy was OLCI via AF on an AF boarding pass and return to LAX was via AZ's website on AZ boarding pass.

At least the service is good once you're on their metal.
JGfromOC is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Bookmarks


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 12:12 am.